ARM   RUS   ENG

Կարմիր պղպեղը նվազեցնում է քրոնիկ բորբոքումները

B6 վիտամինի պակասը նպաստում է քրոնիկ բորբոքումների առաջացմանը, ենթադրում են մասնագետները: Եթե մարդու մոտ ժամանակավորապես բորբոքում է սկսվում, դա նշանակում է, որ օրգանիզմը պայքարում է վարակի դեմ, ինչը բնական է: Սակայն, եթե բորբոքումները սկսում են քրոնիկ բնույթ կրել, դա արդեն նորմալ չէ, այն մեծացնում է սրտային հիվանդությունների, ինսուլտի և 2-րդ տիպի շաքարախտի հավանականությունը: Այս մասինտեղեկացնում է doctors.am կայքը:

Ուսումնասիրությունների ընթացքում մասնագետները համեմատեցին վիտամինի պակասի և բորբոքումների առկայության կապը 2229 մարդու մոտ: Պարզվեց, որ բորբոքման ամենաբարձր ցուցանիշներ ունեցող մարդիկ առանձնանում էին վիտամինի ամենացածր պարունակությամբ:

Գիտնական Լիդիա Սակակինիի խոսքերով` դեռևս վաղ է հետևություններ անել: Ավելի լավ է պահպանել համակարգված սննդակարգ, այլ ոչ թե գնել վիտամինով հարուստ հավելումներ:

Վիտամին B6 կարելի է գտնել պղպեղի, հավի սպիտակ մսի, ձկան, ինչպես նաև բանջարեղենի մեջ: Այս վիտամինը կարևոր է նյութափոխանակության ավելի քան100 գործընթացի իրականացման համար:

Հարկ է նշել, որ վիտամինի ավելցուկի դեպքում /օրական 500 մգ ավել/ վնասվում են նյարդերը, մարդը դժվարանում է քայլել, նա ծակծկոց է զգում մարմնի առանձին հատվածներում և այլն:
 

05.07.2012, 17:09

Aysor.am

Տեքստում սխալ կամ վրիպակ նկատելու դեպքում, ուղարկեք խմբագրին հաղորդագրություն` նշելով տվյալ սխալը, այնուհետև սեղմելով Ctrl-Enter:
Share |






Լրահոս

,